تحولات منطقه

وزیر ارشاد، آرمان میرزا کوچک را رهایی از استبداد و استعمار دانست و گفت: این مجاهد بزرگ با یاران اندک و صدیقش جهاد را آغاز کرد.

آرمان میرزا کوچک رهایی از استبداد و استعمار بود/ ایران قوی؛ خار چشم دشمنان
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمدمهدی اسماعیلی در کنگره بین المللی شهید میرزا کوچک جنگلی که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، از این روحانی عظیم الشان به عنوان یک مجاهد بزرگ یاد کرد و گفت: گیلان استان فرهنگ و هنر است و تاریخ پر عظمتی دارد.

وی با بیان اینکه گیلان در همه تحولات بزرگ ایران عزیز ما در دوره های مختلف به ویژه در دوران معاصر درخشیده و پیشگام بوده است، افزود: شهدای بزرگ گیلان در دفاع مقدس و در دفاع از حرم و در دفاع از امنیت برای همه ما الهام بخش بوده اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گیلان را مهد علمای وارسته و کم نظیر همچون آیت الله بهجت فومنی(ره) دانست و تصریح کرد: گیلان استان مشاهیر و اندیشمندان بزرگ و فراموش ناشدنی مردم ایران است.

اسماعیلی با بیان اینکه گیلان علاوه بر شعر و ادبیات و علم و فقاهت، در دانش های نوین هنری همچون تئاتر و سینما و موسیقی نیز گیلان سرآمد و کم نظیر است، عنوان کرد: سال های پایانی قرن سیزدهم شمسی سال های خاصی در تاریخ معاصر ایران بود و کشور و ملت عزیز ما در ایام پر رنج و محنتی به سر می بردند.

وی ادامه داد: به واسطه حضور گسترده استعمارگران در آن سال های پر از غم و اندوه، اتفاقات ناگوار زیادی رخ داد و ایران ما تا حد واگرایی کامل جلو رفت و بی نظمی و ناامنی بیداد می کرد.

وزیر ارشاد با اشاره به آسیب دیدن وحدت ملی و انسجام سرزمینی ما در آن روزها، خاطرنشان کرد: روزهایی که استعمارگران به واسطه قرارداد ۱۹۰۷ در سرزمین ما جولان می دادند و ایران رسما به محل تاخت و تاز قدرت های خارجی به ویژه روس و انگلیس تبدیل شده بود و حاکمان نالایق امور را به دست داشتند، روزهای تلخ و سیاهی بر مردم می گذشت و لذا در چنین شرایطی شخصیتی مانند میرزا کوچک به پا خاست و با عزمی راسخ و دلی امیدوار و مدد عنایات الهی مجاهدت کرد.

وی آرمان میرزا کوچک را رهایی از استبداد و استعمار دانست و گفت: این مجاهد بزرگ با یاران اندک و صدیقش جهاد را آغاز کرد.

اسماعیلی با بیان اینکه ممکن است همه نهضت ها در دوران خودشان به سرانجام نیکویی ختم نشوند، اضافه کرد: به ظاهر گویی نهضت میرزا هم به شکست انجامید، اما بذری بود در سرزمین پر استعداد ایران که بعدها در آن درخت تناوری از جهاد و نهضت و انقلاب رشد کرد و اعتلا یافت و ثمره ای چون انقلاب شکوهمند اسلامی را به وجود آورد.

وی با اشاره به عظمت نهضت میرزا، ادامه داد: برگزاری چنین کنگره هایی فرصتی برای معرفی شخصیت های بزرگ و نهضت های اثرگذار است، زیرا امروز در شرایطی قرار داریم که دشمن به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه ماست و درصدد ایجاد و تکرار روزهای ناگوار و حوادث تلخ گذشته در این سرزمین برآمده است.

وزیر ارشاد با بیان اینکه دشمن در دوره های مختلف اسم و عنوان و هدفش را تغییر می دهد، اما دشمنی اش همان است، خاطرنشان کرد: دشمنان در انتهای قرن سیزدهم به دنبال تجزیه کامل ایران بودند، اما بزرگانی مانند میرزا کوچک و آیت الله مدرس ایستادند و مقاومت کردند تا جامعه ایرانی دچار واگرای نشود لذا دشمنان از این موضوع دست بر نداشته اند. علاوه بر جریان اشغال ایران به دست متفقین، در روزهای بعد از پیروزی انقلاب نیز شاهد چنین دسیسه ای بودیم که چطور دشمن در آتش واگرایی های های محلی و منطقه ای می دمید؛ به امید اینکه در جامعه ایرانی انشقاق ایجاد کند و امروز نیز با همین نگاه و راهبرد به ایران می نگرد و به دنبال اختلاف افکنی و یاس آفرینی است و می خواهند مردم از آینده کشور دست بکشند.

وی با اشاره به حوادث اخیر رخ داده در کشور، تلاش مجدد دشمن برای ایجاد شکاف بین صفوف مردم و دوقطبی سازی جامعه را یادآور شد و گفت: تحلیلگران تاریخ به روشنی می فهمند بهانه هایی که امروز دستاویز این حرکات قرار گرفته، فقط با یک راهبرد را دنبال می کند و آن از بین بردن وحدت سرزمینی در ایران است.

اسماعیلی ایران مستقل، متحد و قوی را خار چشم دشمنان دانست و متذکر شد: ایرانی که بتواند نقش آفرینی منطقه ای کند و به عنوان یک قدرت جهانی اثرگذاری بین المللی داشته باشد برای دشمنان قابل قبول نیست.

وزیر ارشاد با بیان اینکه دشمنان هر روز با یک بهانه و دسیسه می خواهند جلوی موفقیت های بزرگ ایران را بگیرند، از نیک اندیشان و خیرخواهان و اصحاب فکر و اندیشه و اهلی فرهنگ و هنر خواست پیشگام جهاد تبیین باشند که رهبر انقلاب بر همگان فرضیه فرموده اند و افزود: باید به شبهاتی که دشمن مطرح می کند پاسخگو باشیم.

وی با تاکید بر لزوم استماع نقدهای منصفانه در کنار تبیین دستاوردها و پیشرفت های نظام و ملت، اظهار کرد: باید برای رفع اشکالات تلاش کنیم و حرف های منتقدین و معترضین را در چارچوب قانون بشنویم؛ البته دولت انقلابی و مردمی وظیفه خود می داند با همه اقشار و گروه ها بنشیند و صحبت کند و گزارش دهد و پیشنهاد بگیرد و تلاش راسخی برای از بین بردن آسیب ها داشته باشد، زیرا بی نیاز از توصیه و نقد و پیشنهاد و انزار نیستیم و حتما باید از ظرفیت نخبگان و روشنفکران دغدغه مند بهره ببریم تا تجربیات تلخ گذشته را در نهضت مشروطه و قیام جنگل تکرار نکنیم.

اسماعیلی با بیان اینکه دشمن همواره به واگرایی ها دامن می زند، گفت: امروز باید با یک حکمرانی عقلانی محور، خردمحور و گفت و گو محور جلو برویم که برنامه راهبردی دولت سیزدهم برای مدیریت امور عمومی جامعه است.

وی هدف از معرفی شخصیت های مجاهد همچون میرزا کوچک را نمادسازی هویتی دانست که باید به جامعه ارائه شود و تاکید کرد: شخصیت های ناصح و مجاهد همچون میرزا کوچک مشفقانه برای پیشرفت ایران نقش آفرینی کردند و لذا باید از آنان برای ساختن ایرانی قوی، پرشکوه و آباد الگو بگیریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.